Onze geschiedenisdocent Stijn de Wit behoort tot de drie beste geschiedenisleraren van Nederland! Wij zijn supertrots op hem! 
De finale was afgelopen zaterdag in het Rijksmuseum. Het was een nek aan race tussen de drie finalisten. Uiteindelijk won Jikkemien Kuijper uit Hoorn.
 
Stijn inspireert zijn leerlingen met veel kennis, kunde en enthousiasme! Hij verbindt heden en verleden op een hele uitdagende manier. Zo heeft hij zijn eigen 'Wie is de Mol programma' gemaakt waarbij leerlingen alle kenmerkende aspecten onder de knie krijgen en ook nog eens de Mol proberen te onderscheppen!  
Zijn 6V leerlingen hebben hem dan ook vorig jaar aangemeld. De daaropvolgende nominatie was het mooiste cadeau dat Stijn kon bedenken. Ondanks dat hij niet heeft gewonnen, overheerst bij Stijn een groot gevoel van eer, erkenning en dankbaarheid. 
 
Vlak voor de finale is 'Hart van Nederland' nog langs geweest. Bekijk hier de uitzending! (item begint rond de 12e minuut)
 
De geschiedenisleraar van 2018 is een prachtige wedstrijd waarmee het vak geschiedenis in Nederland op de kaart wordt gezet. Wij hebben dit nu echt mogen meemaken. Een bijzondere ervaring!