Vorig jaar hebben de leerlingen van de kunstklas van deelschool 1 (onderbouw IJburg College 2) meegedaan met het project Unframed van Jeannette Moor en Olav van den Brekel (Master Kunsteducatie). In 2017 startten zij een zoektocht naar partijen om samen met hen een kunsteducatief afstudeerproject te initiëren. En zo kwamen zij bij ons terecht. Het is immers een unieke leerervaring voor leerlingen met extra interesse voor kunst! Wij werkten ook samen met het kunstatelier 'het Gouden IJ'. In het Gouden IJ kunnen mensen met een lichamelijke beperking zich artistiek ontwikkelen.
Samen met beeldend kunstenaar Julia Mandle en verhalenverteller Karel Baracs hebben zij het concept 'De kunst der zintuigen' ontwikkeld. 
Levensgrote afdrukken van de zintuigen van Michelangelo’s ‘David’ kwamen vanuit Amerika naar Amsterdam, waar er mallen van zijn gemaakt. Vier maanden werkten de leerlingen en deelnemers aan het bewerken van tientallen ogen, neuzen, monden en oren van klei. Het doel was zintuiglijke ervaringen uit het verleden op te roepen en het gevoel bij die herinneringen in de klei uit te drukken.
 
En nu? Nu zijn wij genomineerd voor de eindwerkprijs 2018 van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten! 
 
Wij zijn heel erg blij en trots dat onze leerlingen hier onderdeel van hebben uitgemaakt. Een prachtig voorbeeld van leren in de werkelijkheid!
Delen is erg fijn zodat zo veel mogelijk mensen kunnen stemmen!  
 
Meer info?
De link naar ons project.
De link naar de overige projecten.
De link naar het stemformulier.