Voor groep 8

Je zit op school om te leren. Op de basisschool leer je lezen, schrijven en rekenen. Je leert er ook hoe je dingen moet aanpakken, bijvoorbeeld hoe je een werkstuk maakt en hoe je moet samenwerken. Op onze school ga je daarmee verder, maar toch is het anders.

 

 

Het beste uit jezelf halen

Onze school bereidt je voor op het vervolgonderwijs, waar je straks echt een beroep gaat leren of een studie gaat doen aan de universiteit of hogeschool. De missie van het IJburg College is: Alle leerlingen zoveel mogelijk te laten leren, in een leergemeenschap, over zichzelf en over de wereld om hen heen. Dat betekent dat je hier op school echt het beste uit jezelf kunt halen. Hieronder staat hoe dat in zijn werk gaat.

Over jezelf

Iets wat onze school heel bijzonder maakt, is dat je twee keer per dag contact hebt met je mentor. Als je ’s ochtends op school komt, start je in je stamgroep met de mentor samen de dag op. Aan het eind van de dag ontmoet je de mentor weer in de stamgroep.Samen met je mentor ga je kijken waar je al goed in bent en waar je nog beter in wil worden (je talenten ontwikkelen). Maar je kijkt ook samen naar waar je nog niet zo goed in bent en wat je dus gaat leren. Dit is vooral leren over jezelf.

Over de wereld om je heen

Om te leren over de wereld om je heen, krijg je verschillende lessen, opdrachten en workshops.Je krijgt een aantal vakken: Nederlands, Engels, Spaans, Frans en wiskunde.Daarnaast krijg je les in leergebieden. Zo leer je bij Mens en Maatschappij hoe de wereld in elkaar zit. Bij Mens en Natuur leer je van alles over de natuur.Bij deze vakken en leergebieden krijg je vaak opdrachten die te maken hebben met de echte wereld buiten de school: opdrachten in de werkelijkheid noemen we dat. Tijdens deze opdrachten ben je bezig met allerlei verschijnselen uit het dagelijks leven.

Kunst en sport

Bij Kunst en Cultuur leer je mooie dingen maken en je leert over allerlei kunstvormen zoals onder meer dans, toneel, schilderkunst, muziek en ook nieuwe media zoals film en fotografie.Wij hebben veel Sport en Bewegen, waar je veel leert over allerlei sporten, gezond leven en nog veel meer.Community Service IJburg

CSY

Heel bijzonder op onze school is het vak CSY. Dit staat voor Community Service Yburg. Hier leer je veel over jezelf en jouw rol in de wereld om je heen. Je leert ook alles over de verschillende dingen die je nodig hebt voor je maatschappelijke stage en over wat je kunt doen na onze school, zoals studies en beroepen.

Stage

Op onze school gaan alle leerlingen ieder schooljaar op stage. Dat heet maatschappelijke stage, omdat wij willen dat jij leert om verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld om je heen.Je leert ook hoe je een CV maakt, hoe je een telefoongesprek voert en hoe je met andere mensen omgaat als je op stage gaat.

Schoolkompas app

Bekijk de gegevens van onze school via de schoolkompas app. Download hem op uw i-pad of i-phone.